International

Blue Knights® International   

De Blue Knights® International Law Enforcement Motorcycle Club, Inc. is een club voor privé motorrijdende politieambtenaren (actief of op pensioen).
De vereniging werd oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten (1974), door Ed Gallant van de Bangor, Maine Police Department en Chuck Schuman van de Brewer, Maine Police Department. Samen met vijf andere collega’s uit de streek vormden ze een kleine motorclub. De rest zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Al vlug ontstonden er Blue Knights chapters in Massachusetts, New Hampshire, en verder. Later, met de toevoeging van Canada, en nog later Australië, werden de Blue Knights® een internationale organisatie.

De Blue Knights® tellen per 2012 in totaal meer dan 20.000 leden verdeeld over 628 chapters in 25 landen over de hele wereld!
In Europa alleen al zijn er 1.644 leden verdeeld over 51 chapters.
Het nieuwe United Kingdom Conference (Engeland, Schotland en Ierland) heeft 389 leden verdeeld over 13 chapters (cijfers Europees Bestuur – 10/02/04).

De Blue Knights® hebben volgende doelstellingen:

  1. Voorzien in wederzijdse bijstand, plezier, ontspanning, onderwijs en de fysieke, mentale en sociale belangen van haar leden en het grote publiek.
  2. Het promoten en stimuleren van de motorsport alsook de veiligheid van het motorrijden.
  3. De belangen van de motoreigenaars en motorrijders steunen.
  4. Het promoten – door voorbeeldgedrag en andere aanvaardbare middelen – van het veilig gebruik, de goede werking en het plezier van motorfietsen.
  5. Het ontwikkelen van een broederlijke geest tussen rechtshandhavingspersoneel en het grote publiek.
De Blue Knights® zetten zich ook graag in voor een goed doel en in het bijzonder voor kinderen.
Per 1 juli 2009 hebben de Blue Knights bijgedragen aan talloze goede doelen : in totaal werd voor een bedrag van 4.070.332 $ aan uren gepresteerd, werd voor een waarde van 630.027,24 $ aan goederen geschonken en voor een totaal bedrag van 6.889.582,49$ in cash (USD) uitgegeven. Dit geeft een totaal bedrag van $11.589.941,73.
Tot januari 2012 loopt dit bedrag op tot $15,6 miljoen (USD)

We’re the good guys!

De Blue Knights is een familie-broederschap. Echtgenotes en kinderen kunnen ons plezier delen bij de verschillende ritten, functies in de club en internationale treffens. Zelfs bij het reizen in vreemde landen kunnen lokale leden zorgen voor bijstand, goede raad, of zelfs soms een plaats om te overnachten. Wij zijn een echte familie.

“Bij de Blue Knights zijn er geen vreemden,
alleen vrienden die je nog niet hebt ontmoet…”

Ride With Pride, namens het bestuur