BK Belgium VI - Het ontstaanZoals gesteld in het topic Blue Knights International, werd de vereniging oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten (1974), maar is intussen actief in diverse Europese landen o.a. Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Polen, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Engeland, Schotland, Finland, Italië…

België telt op dit ogenblik 11 afdelingen.

België VI, ontstond in februari 2000, uit een opsplitsing van België V. Samen met de peetvader van de Blue Knights in Europa, Maurice Pustjens (België III) werd begin 1999 België V opgericht met juist 10 leden. Halfweg het seizoen telde deze afdeling al vlug een vijftigtal mensen uit Oost- en West Vlaanderen. In september '99 werd het 1 ste Int. treffen georganiseerd, dat meteen het grootste van Europa werd met maar liefst 122 deelnemers. Na dit treffen werd België V opgesplitst in België VI en VII.

België VI, telt op dit ogenblik een 80-tal leden.
Wens jij ook deel uit te maken van deze gezellige bende, aarzel dan niet en schrijf je nu in.


"Als Blue Knight, zweer ik in eer en geweten en met trots het motorrijden en de veiligheid te promoten door een voorbeeld te zijn voor het veilig gebruik en manipuleren van een motorfiets. Ten allen tijde zal ik mij inzetten om de relatie tussen de motorrijders uit het politiemilieu en het grote publiek te verbeteren.
Onze broederlijke geest zal mij altijd leiden bij mijn relatie tot andere Blue Knights"